Kokærgård

På Kokærgård bor vi, Lis og Jørn, hvor vi opdrætter kaniner på friland, kyllinger og skovgrise.

Udover dyrene er der en mindre frugtplantage med cirka 1400 æbletræer og et par rækker med pærer.

Gården drives økologisk og ligger lidt uden for UNESCO-byen, Christiansfeld.

Logo Kokaergaard
Kaniner i skyggen

Alle vores kaniner går frit i mindre indhegninger. Avlshunnerne går parvis sammen, hvor de har utrolig meget glæde af hinanden. Et par af hunnerne får endda unger i samme rede og er fælles om at opfostre ungerne.

Når ungerne er 8-10 uger kønssorteres de og sættes sammen i en større fold, hvor de bliver, indtil de skal slagtes.

Ungdyrene bruges til afgræsning mellem frugttræerne, hvor de flyttes rundt efterhånden, som græsset og skræpperne er ædt ned.

Kaninerne er ude hele året rundt og tilses mindst én gang i døgnet i al slags vejr, men ofte er vi forbi op til flere gange om dagen, da der altid er noget, der lige skal ordnes.

 

Kaniner paa graes

De første kaniner

Kaninprojektet på Kokærgård startede lidt ved en tilfældighed, da vi hørte, at Landbrug & Fødevarer i 2016 startede et pilotprojekt ”Økologisk kaninavl”, som skulle fremme den økologiske slagtekaninproduktion i Danmark.

Projektet handlede om at få den danske kanin tilbage til landbruget som i gamle dage i stedet for, at Danmark importerer omkring 30 tons kaninkød årligt.

Vi meldte os til projekter, fordi vi gerne ville være med til at opdrætte danske slagtekaniner, så dyrevelfærden sættes i fokus og samtidig producere fedtfattigt, proteinrigt og klimavenligt kød.

I vinteren 2017 flyttede de første seks kaniner ind på Kokærgård. 1 han og fem hunner af racen Hvid Land.

Det var ikke svært at vælge race, da vi hørte, at Hvid Land er Danmarks nationale kaninrace specielt fremavlet til slagtning. Samtidigt tilhører Hvid Land gruppen af bevaringsværdige gamle danske husdyrracer, som vi gerne vil være med til at bevare.

Vi startede med at have kaninerne i mobilbure, som skulle flyttes mindst én gang om dagen. Dette var ikke den optimale løsning for os, så vi lavede i stedet en mindre indhegning og fandt ud af, at det var fantastisk at se, hvordan kaninerne kunne bevæge sig frit og virkede mere rolige.

Vi nyder vores kaniner til fulde og mener, at de hos os har de allerbedste vilkår i deres levetid, hvor de frit kan både grave i jorden og hoppe omkring, som det passer dem.

Om sommeren har vi havestole med, så vi kan sidde og nyde kaninernes leg i skumringstiden.

Tag et kig på vores Facebookside og følg med i kaninernes liv og alt det andet, der sker på gården.

Følg med i livet på Kokærgård ...

Vi lægger løbende videoer op fra dagligdagen på gården